Hoppa till huvudinnehåll

Koll på livsmedelsbranschen

Kom med din åttondeklass till Vattenhallen den 12 november för att delta i en kostnadsfri halvdag om yrkesmöjligheterna inom livsmedelbranschen och framtidens mat. 

Vi släpper platsbokningen i början av hösten. Gå med i vårt lärarnätverk för att få inbjudningar till de skolprojekt som vi genomför under året.

Under besöket får ni chansen att ta reda på mer om hur jobb och kunskaper hänger ihop med hur vi lever, äter och skapar en hållbar miljö. Med hjälp av innovation och teknik så omskapar vi vad och hur vi äter. I framtiden kanske vi odlar all vår gurka under marken, äter sallad på tång och alger från havet och grillar 3D-printat kött.

Inom livsmedelsbranscherna finns en mängd olika yrken med väldigt goda chanser till jobb. Yrken som passar olika intressen och drivkrafter. Under besöket på Vattenhallen kommer ni att få en större förståelse för mat, omvärld och möjligheterna med livsmedel i framtiden, genom inspirerande föreläsning och dialog varvat med praktiska experiment och aktiviteter. För- och efterarbetesmaterial skickas ut efter bekräftad anmälan.

 


Kontaktpersoner 

Vattenhallen Science Center
Stefan Zamudio 0709–207949
Rolf Niemann 0705–830443 

IUC Syd
Annhild Månsson 0707–735655
Max Grym 0768–909062

Snabba fakta

För: Elever i årskurs 8
Var: Vattenhallen Science Center
När: 12 november 2024
Tider: 9-11.30 eller 12.30-15.00

Programmet i korthet

Introduktion - Möjligheterna med mat 
20 minuter

Tarmkanalen & matens väg genom kroppen
25 minuter

Robotprogrammering
25 minuter

Livsmedelskedjan
25 minuter

Jorden & klimatet genom tiderna
25 minuter

Summering - Koll på livsmedelsbranschen 
15 minuter

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2024-05-08