Hoppa till huvudinnehåll

Astronomiklubben ALVA
Astronomiklubben ALVA bildades av astronomistudenterna vid Lunds Universitet, men vem som helst med intresse för natthimlen är välkommen att vara med.  ALVA håller i aktiviteter som t.ex. stjärnskådning, planetariumbesök och föreläsningar.
Hemsida:astro.lu.se/ALVA(engelska)
  


European Space Agency - (ESA) - ESA Kids
Europeiska rymdorganisationen, ESA, är Europas länk till rymden. På ESA's internationella hemsida kan du hitta roliga spel, bilder och modeller som du kan bygga. Bygga ditt eget stjärnklot eller dina egna rymdsonder. Här finns mycket information om vårt universum, livet i rymden och mycket, mycket mer.
Hemsida:EsaKids (engelska)
  


Europeiska Sydobservatoriet (ESO)
ESO, det Europeiska sydobservatoriet, är Europas främsta mellanstatliga organisationen inom astronomin och världens mest produktiva observatorium. ESO driver teleskop vid tre platser i Chile åt dess femton medlemsländer.
Hemsida:eso.org(svenska)
  


Nova Stella
Nova Stella är Astronomik Ungdoms lokalförening i Lund, vars vision är att främja rymdintresset bland unga i området.  Det är gratis att gå med i Astronomisk Ungdom.  Som medlem är du välkommen på olika event och alla medlemmar får en gratis prenumeration på tidskriften Populär Astronomi
Hemsida: astronomiskungdom.se/novastella/ (svenska) 
 


Stellarium
Stellarium är en gratis mjukvara som du kan ladda ner till din dator. Här kan du se natthimlens utseende på en plats vid vald tidpunkt.  Du kan ställa och få svar på dina frågor om vilka planeter är synliga ikväll eller vilken stjärna det var som lyste så klart igår kväll.
Hemsida: Stellarium  (svenska/engelska)
  


Tycho Brahe observatoriet
Tycho Brahe observatoriet i Oxie är ett amatörobservatorium som drivs av Astronomiska Sällskapet Tycho Brahe.  Där ordnar de stjärnskådning för allmänheten varje stjärnklar måndag kl 19.00 då det är fritt fram att komma och titta ut i universum genom deras teleskop.  Skolklasser och andra grupper kan dessutom boka visningar.
Hemsida: tbobs.se(svenska)
 


Zooniverse - Real Science Online
Zooniverse är en sida där flera forskningprojekt om rymden finns samlade. Här kan du läsa om och själv delta i astronomisk forskning och använda data från världens största och bästa astronomiteleskop. Här hittar du projekt som till exempel att klassificera galaxer, leta efter exoplaneter, granska månens kratrar och många fler. 
Hemsida:The Zooniverse Community (engelska)