Hoppa till huvudinnehåll

Lärarfortbildning

Kurser för kompetensutveckling

Under året erbjuder vi ett antal kurser för kompetensutveckling Under flikenkurser kan du läsa om fortbildningar som kan bokas vid tillfälle som passar er, i samråd med Vattenhallens personal. Ni kan skicka en e-mejlförfrågan om tider som passar er och vi tar kontakt med er, eller ring oss på 046-222 43 51 för att få mer information. Vi erbjuder även kurser på distans.

Vår intention är att Vattenhallen ska vara en arena för föreläsningar, diskussioner och fortbildningskurser inom teknik och naturvetenskap. Skolledare ska kunna utnyttja denna arena och ni kan förlägga studiedagar eller kick-off i Vattenhallen. 

Genom att anmäla dig till vårt Nätverk - för teknikintresserade lärare får ni e-mejl om vad som händer och när det dyker upp något av speciellt intresse för lärare och skolpersonal.

Aktuella fortbildningar


Workshopsserier med introduktion och handledning i programmering, hösten 2022.
 

”Att programmera med workshops” är en workshopserie som Vattenhallen Science Center genomför på uppdrag av Skolverket. Workshopserien är ett komplement till Skolverkets befintliga webbkurs "Att programmera". Genom workshops ges deltagarna möjlighet att utveckla sina kunskaper och färdigheter i programmering utifrån lärandemålen i webbkursen. 

Plats: Vattenhallen Science Center i Lund 
Tid: Varje workshop sker under 3 tillfällen, kl. 16-19, i oktober-november 2022.
Kursledare: Ida Rasmark och Rolf Niemann, Vattenhallen Science Center.
Anmälan: senast 19 september, 2022.

Kostnad och utrustning 
Workshopserierna finansieras av Skolverket. Deltagande huvudmän/rektorer ansvarar för att skapa förutsättningar för lärares kompetensutveckling genom att avsätta tid och se till att utrustning finns. 

Mer information och anmälan - workshopserier med introduktion och handledning i programmering, hösten 2022


Lärarfortbildningsdagen 2022
Tid:
28 oktober, 2022
Anmälan: senast 9 oktober, 2022.

Mer information och anmälan till Lärarfortbildningsdagen 2022
Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2021-08-10