Hoppa till huvudinnehåll

Vetenskapsverkstan Sommar


Tekniksommarskolan byter namn och blir Vetenskapsverkstan Sommar. Häng med på dagsläger (fm eller em) under 6 veckor i sommar! Upptäck ett spännande vetenskapligt ämne, träffa nya kompisar och lär dig massor av våra duktiga studentguider. 

Lyft ett spirande intresse eller fördjupa dig - vi anpassar innehållet efter din kunskapsnivå.

Vi öppnar upp anmälan redan den 18:e mars i år och först till kvarn gäller. Hoppas vi ses!  

Ta mig till formuläret

Robotar på Vattenhallen. Foto.

Programmering och robotar

När: Vecka 2527 och 31 
Tider: Förmiddag 9-12 eller Eftermiddag 13-16
För: Barn 7-13 år 
Pris: 1200kr (diplom och inträde till Vattenhallen ingår) (Obs! v 25 är lägret 4 dagar och kostar 1000kr)
Syskonrabatt 100kr/barn

Vilka robotar kommer finnas i vardagen i framtiden och vilka funktioner kommer de att ha?

Under veckan kommer vi att lära oss att programmera och hur robotar kan styras på olika sätt. Vi kommer även att fundera vidare på hur vi kan utveckla våra förmågor inom matematiken bakom programmering. Bland annat kommer vi att ta del av utställningen Artificiell Intelligens, testa dansprogrammering, Kojo, Edison, Makey Makey, Lego Mindstorms och Micro:bit. Vi bygger egna enklare robotar och pratar om sekvens, styrning och om skillnaden mellan block- och textprogrammering.

Tillsammans funderar vi ut kluriga idéer och lösningar på hur vardagen kan förändras och förbättras för människan med hjälp av robotteknik och artificiell Intelligens. 

Ta mig direkt till formuläret

Stjärnhimmel. Foto.

Rymdäventyr och raketer

När: Vecka 26 och vecka 32 
Tider: Förmiddag 9-12 eller Eftermiddag 13-16
För: Barn 7-13 år 
Pris: 1200kr (diplom och inträde till Vattenhallen ingår)
Syskonrabatt 100kr/barn

Vi undersöker universum från solsystemet till Big Bang och funderar på om det finns liv i universum.

Under rymdveckorna utforskar vi vårt Universum. Vi lär oss om planeter, stjärnor, galaxer och talar om vad som krävs för att resa ut i rymden och hur en astronaut förbereder sig för en rymdfärd. Vi ser en visning i planetariet, tittar i teleskop, och gör egna experiment där vi lär oss hur astronomi går till och hur forskarna gör för att ta reda på om det finns liv någon annanstans i universum.

Vad har hänt sedan första månlandningen, vi följer upp detta genom olika projekt som, Lunar X-prize, hållplatser på månen, rymdturism och enkelbiljetter till Mars.

Ta mig direkt till formuläret

Naturen och människan

När: Vecka 30
Tider: Förmiddag 9-12 eller Eftermiddag 13-16
För: Barn 7-13 år 
Pris: 1200kr (diplom och inträde till Vattenhallen ingår)
Syskonrabatt 100kr/barn

Hur påverkar naturen människans sätt att leva och hur påverkar människan naturen? Vilka uppfinningar behövs i framtiden för att vi ska må bra tillsammans?

Under denna vecka är vi både upptäckare och uppfinnare! Vi fördjupar oss i ekologi, innovation och jordens utveckling och tittar tillsammans på hur natur och teknik samverkar i nya uppfinningar som hjälper oss lösa framtidens utmaningar. Vi gör små exkursioner för att undersöka vilka växter och djur som trivs i Vattenhallens närområde och vilken betydelse de har. Vi funderar på varför biologisk mångfald är viktigt, bygger egna vindkraftverk, skapar ekosystem i miniatyr, tar del av utställningen om jorden och lär oss om hur Vattenhallens stora vattenkraftverk fungerar.

Ta mig direkt till formuläret

Vad händer v 25?

Ideon Coder Kids är inställt, vi öppnar därför upp Vetenskapsverkstan även denna vecka! Se mer under Tema Programmering och robotar! 
 


Anmälan till Vetenskapsverkstan Sommar

Sommaren 2024

*obligatoriska fält

Obs! när alla obligatoriska fält är ifyllda så kommer du till en sida som bekräftar att mejlet har gått iväg!

När du skickar e-post till Lunds universitet behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Mer om hur dina personuppgifter behandlas hittar du på Lunds universitets webbplats. (ny flik)