Hoppa till huvudinnehåll
Acceleratorn i utställningen om Ess och MaxIV. Foto av Håkan Röjder.

Guidning i våra utställningar

Kombinera ert möte med en guidad tur genom våra interaktiva utställningar. Möt våra duktiga studentguider och få med er ny kunskap och inspiration.

Guidningen pågår under 1,5 h och kan läggas upp enligt era önskemål. Önskar ni att djupdyka i utställningen om Jorden och klimatet? Eller få en översiktlig genomgång av våra utställningar? Kontakta oss så hittar vi en lösning som passar er! 

Läs mer om våra olika utställningar här


PRISER

1,5 h guidning: 200kr/person (minst 2000kr)
(alla priser är exkl moms)


Boka via formuläret

Fotografi inifrån Planetariet som visar stjärnhimlen.

Visning i Planetariet

Boka en aktivitetet som ger perspektiv!

Tillsammans med astronomer från Lunds universitet erbjuder vi visningar i vårt Planetarium, inhyst i experimenthallen. Här kan ni så väl dyka ner i havet som upptäcka universums oändlighet. Våra guider kan svara på frågor om den nyaste forskningen, planerade rymdsonder och teleskop, liv i universum, mörkt materia eller universums utveckling. Vi erbjuder visningar på flera språk!

Se planetariets utbud av visningar här 


PRISER

45-60 min visning: 1500kr
Planetariet rymmer 30 personer.
(alla priser är exkl moms)


Boka via formuläret

Personer som försöker lösa vår kluring "stapla långt". Foto.

Teambuilding och mångkamp

Tävla mot varandra i en vetenskaplig mångkamp eller utmana gruppen att tillsammans lösa våra kluriga uppdrag under en gruppövning. Vi anpassar mängden övningar utifrån deltagarantalet.

Under mångkampen gör vi nedslag i olika delar av våra utställningar, som uppgifterna är kopplade till. 


PRISER

1,5 h mångkamp: 200kr/person (minst 2000kr)
(alla priser är exkl moms)


Boka via formuläret

Shower

Under ert besök erbjuder vi också möjligheten att boka in en vetenskapshow. Våra shower har olika vetenskapliga teman och blir en intresseväckande aktivitet i ert program!

VÄLJ MELLAN


Kemishow - Studenter från Institutionen för kemi visar experiment och kemiska fenomen, vi lovar också en och annan explosion! 

Hjärnshow - Få en inblick i vilka delar av hjärnan som aktiveras när vi lär oss något nytt, och hur vi kan träna hjärnan för att minnas nya saker eller skapa nya goda rutiner! Också om hur hundar kan tränas för att minnas kommandon och uppgifter. 

Quantumshow - Ta på er gitterglasögonen och kliv in i en värld full av intressanta fysiska fenomen gällande ljus, ljud, vågor och strålning! 

Ljudshow - I ljudshowen djupdyker vi bland olika typer av ljud. Hur ser djurens "hemliga" språk ut, vilken är teknologin bakom en ultaljudsapparat och vad betyder egentligen ljudhastighet, frekvens och infraljud?


PRISER

40-60 min show: 6000 kr


Boka via formuläret


Komplettera med en Luft & vattenshow

Vill ni addera en minishow till er aktivitet? Boka in vår lite kortare och studentledda Luft och vattenshow! 

PRIS: 1000 kr (exkl. moms)
Kan enbart bokas som ett komplement till våra övriga aktiviteter. 

Boka via formuläret