Hoppa till huvudinnehåll

Teknikprojektet

  
Teknikprojekt vänder sig framförallt till elever i årskurs 8-9 samt gymnasieelever och pågår under cirka 3 veckor. Kostnad: 180 kr/elev.

Skolan väljer själv hur många ämnen som ska vara delaktiga i teknikprojektet. Projektet inleds med att lärare träffar personal i Vattenhallen och tillsammans planerar projektet så att det passar just den skolans elever.

Här nedan kan ni se en översiktlig planering för projektet.


Upplägg och program

 

Teknikprojektet inleds med att lärare från skolan träffar personal i Vattenhallen. Tillsammans planeras projektet så att det passar just er skolas elever. 

Vecka 1: Personal från Vattenhallen kommer till skolan, vi räknar med ca 45 min/ klass. Vi introducerar projektet för eleverna och presenterar de aktuella teknikinriktningarna de kan välja. Eleverna väljer en teknikinriktning som de ska fördjupa sig inom. De kan arbeta ensamma med en inriktning eller vara upp till 3 elever/inriktning.

Vecka 2: Eleverna kommer en halvdag till Vattenhallen. Eleverna lär sig en experimentstation som har koppling till den teknikinriktning de har valt. Under besöket handleds de gruppvis av studenter, eleverna får även tillfälle att intervjua studenterna både om sin teknikinriktning och hur det är att vara student.

Vecka 3: Eleverna arrangerar en teknikmässa i Vattenhallen! Eleverna demonstrerar sina respektive experimentstation samt presenterar det material som de har arbetat med under lektionerna i skolan. Eleverna kan bjuda in cirka 70 besökare, föräldrar eller andra klasser från skolan!
 
Kontakt

För frågor om, planering och bokning av Teknikprojekt, ta kontakt med:

kontakt@vattenhallen.lu.se 

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2024-05-08