Hoppa till huvudinnehåll
Flygbild över Lunds tekniska högskola. Foto.

Välkommen till LUNE-dagarna!

Se spännande vetenskapsshower och besök campuset vid Lunds universitet


Under LUNE-dagarna vill vi inspirera både lärare och elever i åk 6-9 med våra fartfyllda shower i biologi, fysik och kemi. Showerna är anpassade efter åk 6-7, och åk 8-9, och hålls på norra campusområdet i Lund.

Du som är lärare anmäler dig och din klass via ett webbformulär som publiceras på den här webbsidan 5 februari, 2024. Anmälan är öppen till den 11 mars, 2024. Lune-dagarna är kostnadsfria, men ni som skola står för transport och lunch. 

Observera att anmälan inte garanterar plats och att tidig anmälan inte ger förtur. Först efter anmälningsperiodens slut väljs skolklasserna ut och då utifrån urvalskriterierna nedan. 

Under er dag i Lund kommer ni att få se tre naturvetenskapliga shower. Varje show är ungefär en timme lång. Ni behöver själva ta er till dagens första show. Därefter kommer ni att få en guide med er som visar er rätt. 

Urvalskriterier 
Projektet LUNE-dagarna skapades för att bidra till universitetets mål att bredda sin rekrytering. Därför försöker vi prioritera skolor som har mindre möjlighet att besöka universitet/högskolor inom ramen av sin vardagliga verksamhet. Vi har tyvärr inte plats att ta emot alla klasser som ansöker men strävar efter att fördela platserna så rättvist som möjligt från år till år. 

 

LUNE-dagarna 2024 är under vecka 21 (åk 6-7) och vecka 34 (åk 8-9).

Biologishow

Biologishow (ny flik)

Kemishow

Kemishow (ny flik)

Hitta till showerna

Biologishowen 
Biologihuset, Sölvegatan 35, Lund

Fysik- och lasershowen
Fysicum, Sölvegatan 14, Lund

Kemishowen 
Vattenhallen Science Center, John Ericssons väg 1, Lund 
Karta i Google Maps