Koll på livsmedelsbranschen
Kom med din åttondeklass till Vattenhallen den 12 november för att delta i en kostnadsfri halvdag om yrkesmöjligheterna inom livsmedelbranschen och framtidens mat.
Vi släpper platsbokningen i början av hösten. Gå med i vårt lärarnätverk för att få inbjudningar till de skolprojekt som vi genomför under året.
Under besöket får ni chansen att ta reda på mer om hur jobb och kunskaper hänger ihop med hur vi lever, äter och skapar en hållbar miljö. Med hjälp av innovation och teknik så omskapar vi vad och hur vi äter. I framtiden kanske vi odlar all vår gurka under marken, äter sallad på tång och alger från havet och grillar 3D-printat kött.
Inom livsmedelsbranscherna finns en mängd olika yrken med väldigt goda chanser till jobb. Yrken som passar olika intressen och drivkrafter. Under besöket på Vattenhallen kommer ni att få en större förståelse för mat, omvärld och möjligheterna med livsmedel i framtiden, genom inspirerande föreläsning och dialog varvat med praktiska experiment och aktiviteter.
Kontaktpersoner
Vattenhallen Science Center
Stefan Zamudio 0709–207949
Rolf Niemann 0705–830443
IUC Syd
Linda Florén 0707-733471
Charles Hallworth 0708-712102