Hoppa till huvudinnehåll

Programmera med Kojo

På Vattenhallen har vi kul med programmering för barn och ungdomar samt anordnar fortbildningar för lärare och skolpersonal om hur man kan lära ut programmering på ett roligt och enkelt sätt. Vi använder programspråket Scala och utvecklingsmiljön Kojo.


Kom igång med Kojo

Ladda ner programmet Kojo och kom igång (ny flik).

Via denna länk kan du ladda ner programvaran för olika operativsystem (Windows, Mac, Linux, Chromebook med flera). Det kostar ingenting och du hittar instruktioner på sidan, på engelska.


Skolbesök - programmering för alla (Kojo)

I programmeringsmiljön Kojo utför vi övningar som är utvecklade för att snabbt och lätt komma igång att programmera. Inga förkunskaper krävs. De yngre börjar med dansprogrammering för att därefter gå över till att styra en sköldpadda som rör sig på datorskärmen.

Förfrågan om skolbesök:

De äldre eleverna lär sig att analysera, lösa problem och utvecklar sin begreppsförmåga. De arbetar individuellt eller i par framför en dator, med handledning av en kunnig student. 


Fortbildning för lärare

Lär dig programmera - Kojo

Målet med denna fortbildningskurs är att komma igång med enkla och roliga programmeringsövningar, tillsammans med dina elever.
Inga förkunskaper krävs. 

 

 

  Bild från kogics.net om Kojo

Ny version av Kojo, att ladda ner.

Det finns nu en ny version 2.9.12 av Kojo, att ladda ned. Den nya versionen har förbättrad grafisk utformning med fonter som är lättare att läsa i olika storlekar och en överlag modernare look i gränssnittet (plus en massa andra förbättringar i exempelprogram etc.).

Ladda ner en ny version av Kojo här:

https://www.kogics.net/kojo-download
 

Läs om nyheter i denna release note:

https://kojoenv.wordpress.com/2021/09/29/new-kojo-release-2-9-12-plus-more/

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2021-03-17