Hoppa till huvudinnehåll

Skolbesök

Alla barn och ungdomar från förskole- till gymnasieklasser är välkomna på planerade skolbesök i Vattenhallen. Det går bra att boka skolbesök från tisdag till fredag, de varar i 1,5 - 2 timmar eller enligt överenskommelse.

Besöket inleds med en samling och en kort presentation av dagens program och personal. Beroende på ålder hos eleverna är presentationen mer eller mindre omfattande. För högstadiet samt gymnasieelever läggs mer tid på att presentera utbildningar vid Lunds universitet. (cirka 15 min)

Eleverna delas in i mindre grupper som handleds av studenter vid Lunds universitet. Studenterna går olika program och har kommit olika långt i sina utbildningar. Vid samlingen uppmanar vi eleverna att ställa frågor till studenterna under besöket. Dessa frågor behöver inte bara beröra experimentstationerna utan även frågor om studenternas studier, hur det är att vara student och studenternas framtidsvisioner är välkomna. Vi anser att mötet mellan våra studenter och de eleverna är en viktig del av skolbesöket.

Det går bra att äta medhavd matsäck i Vattenhallens lokaler. Om detta är ett önskemål vänligen bekräfta det med personalen vid bokningen. 


Skolbesök efter ålder och önskemål

Temabesöket består av cirka en timmes aktiviteter kring bokat tema, under resten av besöket får eleverna prova på andra experiment i Vattenhallen. Temabesöken är planerade för en klassbesök om cirka 30 elever. Om elevantalet överstiger 30 elever, så planerar vi in fler aktiviteter. 

Som alternativ till temabesök går det bra att boka ett inspirationsbesök. Vid  detta besök planerar Vattenhallens personal aktiviteter och programmet presenteras vid samlingen.

För högstadie- och gymnasieelever går det även att boka Teknikprojekt, Inspirationslaboration, Teambuildning eller workshop/seminarier.

Om ni har andra önskemål eller funderingar på upplägg för er klass, till exempel att boka show eller en specifik föreläsning, tveka inte att kontakta oss!
 

Öppna broschyren med endast text: Skolbesök (pdf 87 kB, ny flik).
Välkomna till oss!

Vi tar emot skolbesök 
TISDAG-FREDAG

och har öppet för allmänheten
på skollov och helger. 

Experimentexpressen-bilen

Vi kommer till er med ExperimentExpressen!

Med ExperimentExpressen vill vi främja ungas nyfikenhet på vetenskap runt om i Skåne! 

Läs mer här

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2021-08-11