I press och media

Klart du kan koda (pdf 141 kB, ny flik)

Datum: 2021-11-16
Källa: Linnéuniversitetet, lnu.se

Under Digitala veckan bjöd lärarnätverket RUC-IT in till en digital föreläsning med docent Una Tellhed, Lunds universitet, som leder ett forskningsprojekt där man undersöker skolelevers syn på programmering.

Artikel med endast text (pdf 157 kB, ny flik)

Forskningen i fokus på Vattenhallens öppet hus (pdf 291 kB, ny flik)

Datum: 2021-10-25
Källa: Skånska Dagbladet

– Hur långt fram är vi när vi kan beställa en pizza och få den levererad med drönare?

Artikel med endast text (pdf 33,9 kB, ny flik)

Äntligen öppet i Vattenhallen (pdf 370 kB, ny flik)

Datum: 2021-07-09
Källa: Skånska Dagbladet

Jättestora såpbubblor, en minishow och olika experiment att prova på själv. Dessutom en ny utställning om jorden och klimatet genom tiderna.

Vattenhallen i Lund har öppnat försiktigt igen efter pandemin och har mycket att bjuda i sommar.

Artikel med endast text (pdf 127 kB, ny flik)

Abbekås bibliotek fick besök av Experimentexpressen (pdf 654 kB, ny flik)

Datum: 2021-07-19
Källa: Ystad Allehanda, Skurup

På biblioteken anordnas olika aktiviteter under sommarlovet. Under onsdagen, en av sommarlovets kanske varmaste dagar, var Vattenhallens uppsökande verksamhet på plats i Abbekås och gjorde vattenrelaterade experiment.

Artikel med endast text (pdf 69 kB, ny flik)

Hon ska väcka intresse för högre studier i Helsingborg (pdf 1 MB, ny flik)

Datum: 2021-06-11
Källa: LTHin

Ida Rasmark jobbar som projektkoordinator på Vattenhallen med att utveckla verksamheten i Helsingborg. För den som inte vet, är Vattenhallens främsta uppdrag breddad rekrytering, det vill säga att få in de grupper i samhället som är underrepresenterade vid svenska högskoleutbildningar.
– Verksamheten i Helsingborg drog igång i september 2020 och ger oss ett bra utgångsläge till kommunerna i norra Skåne, säger Ida Rasmark.

Artikel med endast text (pdf 37 kB, ny flik)

Forskning ska knäcka koden för tjejers teknikintresse (pdf 875 kB, ny flik)

Datum: 2021-05
Källa: Forte Magasin, sid 24-26

Om det finns en negativ föreställning i samhället som säger att din grupp är sämre på någonting behöver du inte ens tro på att det är sant för att du ska känna dig hotad när du blir testad på din förmåga.

Artikel med endast text (pdf 91 kB, ny flik)

Späckat schema under årets hållbarhetsvecka (pdf 2,56 MB, ny flik)

Datum: 2021-05-04
Källa: Skånska Dagbladet

I veckan, fram till lördag, är det tema hållbarhet i Lund. Arrangemanget, med en lång rad evenemang runt om i staden, sätter fokus på frågor som hållbar konsumtion, klimatförändringar, folkhälsa, stadsutveckling och naturupplevelser.

Artikel med endast text (pdf 47 kB, ny flik)

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2021-09-09