Förskola

Inspirationsbesök

Vid ett inspirationsbesök planerar vår personal fritt bland aktiviteterna och program presenteras när ni kommer hit. Vattenhallen har mycket att bjuda på så innehåll kan variera från dag till dag. Tillsammans kan vi till exempel diskutera hur kroppen fungerar, göra enkla fysikexperiment, titta på teknik och robotar eller utforska vår planet, Jorden. En storfavorit där barnen får lära sig nya saker på ett lekfullt sätt. 

Experiment med vatten

Barnen provar och upplever våra olika vattenstationer. I vattenkraftverket får de dämma vatten och prova sig fram hur vattnets rörelse får lampor att lysa. Med provrör, pipett, matolja och färgat vatten iakttar vi vad som händer i ett provrör. Vi talar om vad som är tyngst, lättast, flyter, sjunker och förklarar vad densitet är. Vidare görs jättesåpbubblor där samarbete gynnas för att få så stora bubblor som möjlig. 

Rymden och robotar

Här kombinerar vi enkla experiment och demonstrationer med ett besök i planetariet. Där får barnen se visningen om björnen Ted som reser bland solsystemets planeter och letar efter en lämplig plats för att plantera sin blomma. Detta är en interaktiv visning där barnen gärna får sjunga med. Efter visningen får barnen prova enkla aktiviteter och experiment. Vi provar, funderar och diskuterar hur robotar fungerar.

Obs! På grund av restriktioner kring COVID-19 kommer vi att dela upp barngruppen i mindre grupper för att minska antalet besökare som samtidigt befinner sig inne i planetariet. 


Bokningsförfrågan

E-mejlformulär; *obligatoriska fält. 
Obs! när alla obligatoriska fält är ifyllda så kommer du till en sida som bekräftar att mejlet har gått iväg! 

När du fyller i nedanstående bokningsförfrågan samtycker du till vår policy för Hantering av personuppgifter vid Lunds universitet (ny flik)

  

  1. *Välj vilket besök ni vill göra:
  2. *Tidigare besök

Information

Pris - besök 1,5 timmar

  • Grupp 1-10 barn - 850 kr 
    Från 11:e barnet - 60 kr/barn 

Medföljande vuxna betalar ej.

Ni kan kombinera ert besök med en kort planetarievisning, inom den tid ni har för ert bokade besök, vänligen ange i bokningsformuläret om så är fallet.

Observera att alla besök bokas via bokningsformuläret. 
 

Sidansvarig: web@vattenhallen.lu.se | 2021-08-10