Hoppa till huvudinnehåll

Förskola

Inspirationsbesök

Vid ett inspirationsbesök planerar vår personal fritt bland aktiviteterna och program presenteras när ni kommer hit. Vattenhallen har mycket att bjuda på så innehåll kan variera från dag till dag. Tillsammans kan vi till exempel diskutera hur kroppen fungerar, göra enkla fysikexperiment, titta på teknik och robotar eller utforska vår planet, Jorden. En storfavorit där barnen får lära sig nya saker på ett lekfullt sätt. 

Experiment med vatten

Barnen provar och upplever våra olika vattenstationer. I vattenkraftverket får de dämma vatten och prova sig fram hur vattnets rörelse får lampor att lysa. Med provrör, pipett, matolja och färgat vatten iakttar vi vad som händer i ett provrör. Vi talar om vad som är tyngst, lättast, flyter, sjunker och förklarar vad densitet är. Vidare görs jättesåpbubblor där samarbete gynnas för att få så stora bubblor som möjlig. 

Rymden och robotar

Här kombinerar vi enkla experiment och demonstrationer med ett besök i planetariet. Där får barnen se visningen om björnen Ted som reser bland solsystemets planeter och letar efter en lämplig plats för att plantera sin blomma. Detta är en interaktiv visning där barnen gärna får sjunga med. Efter visningen får barnen prova enkla aktiviteter och experiment. Vi provar, funderar och diskuterar hur robotar fungerar.


Vattenhallen – Bokningsförfrågan Förskola

Skolbesök - Förskola

*obligatoriska fält

Obs! när alla obligatoriska fält är ifyllda så kommer du till en sida som bekräftar att mejlet har gått iväg!

När du skickar e-post till Lunds universitet behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Mer om hur dina personuppgifter behandlas hittar du på Lunds universitets webbplats. (ny flik)Samtycke är alltid frivilligt och du kan återkalla det genom att skicka ett mejl till kontakt@vattenhallen.lu.se
Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2021-08-10

Information

Pris - besök 1,5 timmar

Lunds kommunala skolor*:
60 kr per barn (dock minst 720 kr)

Övriga:
80 kr per barn (dock minst 960 kr)

Medföljande vuxna betalar ej. Alla priser är exkl. 25% moms. 

Ni kan kombinera ert besök med en kort planetarievisning, inom den tid ni har för ert bokade besök, vänligen ange i bokningsformuläret om ni önskar detta.

Observera att alla besök bokas via bokningsformuläret.

*inkl. kommunala förskolor, grundskolor, grundsärskolor, gymnasieskolor och fritidshem.