Hoppa till huvudinnehåll

Om oss

Vattenhallen Science Center startade 2009 och är organiserat under Lunds Tekniska Högskola i samarbete med Naturvetenskapliga och Medicinska fakulteterna vid Lunds universitet.

Vattenhallen är en lustfylld och interaktiv plats där allmänheten, skolan, universitetet, och näringslivet kan mötas och utbyta tankar och idéer. I våra aktivitetsfyllda lokaler får besökarna ta del av experiment, utställningar och shower grundade i aktuell teknikutveckling och vetenskaplig forskning. För att visa våra unga besökare att de kan utbilda sig inom naturvetenskap och teknik bygger verksamheten på personaltäta aktiviteter där det är timanställda studenter som möter besökarna.

Vattenhallen har blivit en stor framgång och har under ett normalår ca 45 000 besökare från hela regionen. Varje dag tar vi emot 150 nya skolelever och vi välkomnar varje vecka 4 elever för praktik. Vi bedriver också lärarfortbildning, och företag och organisationer besöker Vattenhallen för möten, kick-off, 5-kamp och fest. På helger och skollov håller vi öppet för allmänheten och då fylls våra lokaler av experimentlystna familjer.

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2023-06-27