Hoppa till huvudinnehåll

ForskarFredag


Idén bakom ForskarFredag var att skapa mötesplatser där forskare och allmänheten kan träffas och föra dialog om forskning. Dels för att forskare ska få möjlighet visa upp sin forskning och visa hur det är att jobba som forskare, dels för att en nyfiken allmänhet ska få möjlighet att lära sig mer och få upp ögonen för högre utbildning och vetenskap. Dessa mötesplatser har genom ForskarFredag skapats den sista helgen i september varje år sedan 2006. 

Genom åren har det arrangerats experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, tävlingar, samtal, utställningar, science slam, science cafés och mycket mer. 

Läs mer om vad som har hänt genom åren på ForskarFredags hemsida (ny flik).
 


ForskarFredag 2024

ForskarFredag på Vattenhallen med Miniföreläsningar och Låna en forskare

 
Tid
: Fredag 27 september 2024
Plats: Vattenhallen Science Center, Lund 
Målgrupp: Gymnasieelever
Tema: Forskning i din vardag

Idén bakom ForskarFredag är att skapa mötesplatser där forskare och allmänheten kan träffas och föra dialog om och skapa nyfikenhet kring forskning. Besökarna får ta del av olika forskningsområden från Lunds universitet som demonstreras i experimenthallen av inbjudna forskare. 

Vattenhallens lokala Science Slam en tävling där forskare från Lunds universitet ger en populärvetenskaplig beskrivning av sin forskning. Den forskare som får flest röster av publiken vinner och går vidare till Lunds Forskar Grand Prix. 

Låna en forskare bokas via länken https://forskarfredag.se/lana-en-forskare/

Lördagen den 28 september, 2024 har Vattenhallen öppet, med fritt inträde och miniföreläsningar för allmänheten. 
 

Vattenhallen – Bokningsförfrågan Gymnasiet - ForskarFredag

Välkommen till ForskarFredag i Vattenhallen

*obligatoriska fält

Obs! när alla obligatoriska fält är ifyllda så kommer du till en sida som bekräftar att mejlet har gått iväg!

När du skickar e-post till Lunds universitet behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Mer om hur dina personuppgifter behandlas hittar du på Lunds universitets webbplats. (ny flik)Samtycke är alltid frivilligt och du kan återkalla det genom att skicka ett mejl till kontakt@vattenhallen.lu.seForskare är vanliga människor med ovanligt spännande jobb!

Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 370 städer i 27 länder runt om i Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara. ForskarFredag samordnas av Vetenskap & Allmänhet, VA. 

Låt din forskning inspirera andra! 

Läs mer om och anmäl ditt intresse för medverkan 

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2024-05-08