Hoppa till huvudinnehåll

LUNE-dagarna 2023

LUNE-dagarna för 2023 genomförs under veckorna 21 (åk 6-7) och 34 (åk 8-9).

Naturvetenskapliga shower för årskurs 6-9

Under LUNE-dagarna vill vi inspirera både lärare och elever med våra fartfyllda shower i biologi, fysik och kemi. Showerna är anpassade efter åk 6-7, och åk 8-9, och hålls på norra campusområdet i Lund.

LUNE-dagarnas upplägg 
Du som är lärare anmäler dig och din klass till en av LUNE-dagar via ett webbformulär som publiceras på den här webbsidan i 1 februari, 2023. Anmälan är öppen till den 13 mars, 2023.

Observera att anmälan inte garanterar plats och att tidig anmälan inte ger förtur. Först efter anmälningsperiodens slut väljs skolklasserna ut och då utifrån urvalskriterierna nedan.  

Under er dag i Lund kommer ni att få se tre naturvetenskapliga shower. Varje show är ungefär en timme lång. Ni behöver själva ta er till dagens första show. Därefter kommer ni att få en guide med er som visar er rätt. 

Urvalskriterier 
Projektet LUNE-dagarna skapades för att bidra till universitetets mål att bredda sin rekrytering. Därför försöker vi prioritera skolor som har mindre möjlighet att besöka universitet/högskolor inom ramen av sin vardagliga verksamhet. Vi har tyvärr inte plats att ta emot alla klasser som ansöker men strävar efter att fördela platserna så rättvist som möjligt från år till år. 


Biologishow

Biologishow (ny flik)

Kemishow

Kemishow (ny flik)

Hitta till showerna

Biologishowen 
Biologihuset
Sölvegatan 35, Lund
Fysik- och lasershowen
Fysicum
Sölvegatan 14, Lund
Kemishowen 
Vattenhallen Science Center
John Ericssons väg 1, Lund 
Karta i Google Maps

Kontakt

Skicka e-mejl till

lune@vattenhallen.lu.se om du har frågor om LUNE-dagarna.

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2023-02-02