lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

1000 holkar

1000 holkar - exkursion för vinnarna

I helgen avslutades projektet "1000 holkar", en del av Vattenhallen Science Center 10-årsfirande 2019.

Tre vinnare utsågs och priset blev att tillsammans med sin familj få följa med på en exkursion, ledd av två fågelforskare söndagen den 22 mars, 2020.

Ett stort tack till alla holkbyggare som skickade in bilder av sina fina holkar och till fågelforskarna Jan-Åke och Fredrik som tog hand om vinnarna och så frikostigt delade med sig av sin kunskap.

Alla helger fram till 10-års kalaset på Kulturnatten den 21 september har det byggts mer än 1000 holkar till mes, tornseglare, kattuggla eller bin utanför Vattenhallen.

Holkbyggarna har tagit med dem hem och satt upp holken i sin trädgård. 

Vi startade den 6 - 7 april med att bygga bi- och mesholkarnaholkbygge utanför Vattenhallens entré och sedan dess har våra besökare byggt mer än 1000 holkar!

Sedan starten har vi fått in bilder av uppsatta holkar och i mitten av november meddelas vinnarna via mejl och på denna sida. 

Vinnarna (3 lottade holkar) får följa med en forskare på en fältutflykt. 

Vi tackar alla som har deltagit och byggt holkar till både fåglar och bin! Vinnare av "1000 holkar" - Grattis!Obs! När du sänder oss foto samtycker du till Lunds universitets policy för Hantering av personuppgifter 


PoG Woody Bygghandel och Sparbanken Skåne har medverkat till att dessa 1000+ holkar har byggts.