Hoppa till huvudinnehåll

Nyfiken på livsmedelsbranschen

Nyfiken på livsmedelsbranschen?

Hur kommer framtidens mat se ut och vilka jobb finns det?

Under september bjuder Vattenhallen och organisationen Arbetsmarknadskunskap Skåne (en del av IUC) in åttondeklassare i Skåne till att delta i en halvdag om yrkesmöjligheterna inom livsmedelbranschen och framtidens mat. 

Alla pass under hösten 2023 är nu fullbokade.  

Under besöket får ni chansen att ta reda på mer om hur jobb och kunskaper hänger ihop med hur vi lever, äter och skapar en hållbar miljö. Med hjälp av innovation och teknik så omskapar vi vad och hur vi äter. I framtiden kanske vi odlar all vår gurka under marken, äter sallad på tång och alger från havet och grillar 3D-printat kött.

Inom livsmedelsbranscherna finns en mängd olika yrken med väldigt goda chanser till jobb. Yrken som passar olika intressen och drivkrafter. Under besöket på Vattenhallen kommer ni att få en större förståelse för mat, omvärld och möjligheterna med livsmedel i framtiden, genom inspirerande föreläsning och dialog varvat med praktiska experiment och aktiviteter. För- och efterarbetesmaterial skickas ut efter bekräftad anmälan.

Besöket är kostnadsfritt, anmäl er åttondeklass i formuläret nedan. 


Kontaktpersoner 

Vattenhallen Science Center
Stefan Zamudio 0709–207949
Rolf Niemann 0705–830443 

IUC Syd
Annhild Månsson 0707–735655
Max Grym 0768–909062

Snabba fakta

För: Elever i årskurs 8
Var: Vattenhallen Science Center
När: 26-28 september
Tider: Fullbokat

Programmet i korthet

Introduktion - Möjligheterna med mat 
20 minuter

Tarmkanalen & matens väg genom kroppen
25 minuter

Robotprogrammering
25 minuter

Livsmedelskedjan
25 minuter

Jorden & klimatet genom tiderna
25 minuter

Summering - Koll på livsmedelsbranschen 
15 minuter

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2023-06-27