Hoppa till huvudinnehåll

Temautställning - Energi

Energiutställningen invigdes onsdagen den 20 oktober 2011 av Länsöverdirektör Göran Enander. Invigningen inleddes med en föreläsning av arkitekten Mika Paloluoma om projektet "Le Refuge du Gouter", som är en byggnad belägen 3800 m ö havet och det sista övernattningsstället innan toppbestigningen av berget Mont-Blanc.

På utställningen ska besökarna få en uppfattning om hur det här med energi hänger ihop och själva kunna ta reda på hur de kan minska sin egen klimatpåverkan. Linda Tufvesson, forskare i miljö- och energisystem är den som varit projektledare för utställningen.   

Energiutställningen har nu plockats ned men här kan du se ett axplock av vad utställningen handlade om. 
 


Under invigningen föreläste arkitekt Mika Paloluoma om projektet Le Refuge du Gouter. I denna presentation berättar han om "Sustainable house high altitude" (pdf in English).

Vill du se filmer om projektet - klicka på denna länk Nouveau refuge du Goûter (YouTube, ny flik, obs! franskt tal). Energiutställning i Vattenhallen. YouTube video

Energishow

Med experiment och bildspel försöker energishowen ge svar på frågorna: Vad använder vi energi till? Hur ser energi ut? eller Varifrån får vi energi? En show som är lite mer som en föreläsning, med mycket demonstrationer. Rekommenderas från 10 år och uppåt.

Energishowen i Vattenhallen är skapad och visas av Mats Areskoug, docent i fysik vid Malmö högskola.