Hoppa till huvudinnehåll

Teater Trassel

Dunderpojken

Dunderpojken - sagan om de fyra stortrollen och lille Vill Vallareman 

Söndagen den 15 oktober, 2017

Teater Trassel har klimatångest och tar sig an Cyrus Granérs traditionella saga “Sagan om de fyra stortrollen och lille Vill Vallareman”, känd från John Bauers vackra målningar, för att förvandla den till en tröstande musikteatersaga med lyckligt slut.

Dunderpojken handlar om hur en liten trollpojk med sin godhet och vishet räddar trollriket från de naturkatastrofer som följer i de maktgalna stortrollens fotspår. Den handlar också om de två kompisarna Lina och Jerry. Jerry är oroad över det han sett på TV , om naturkatastrofer och hur miljön förstörs. Lina börjar berätta sagan om lille Vill Vallareman för att muntra upp honom och tillsammans berättar och gestaltar de sagan med det de har till buds. 

Dunderpojken passar bäst för barn från 5 år och familjer, och är en föreställning där där olika konstformer och kulturuttryck möts; musik, sång, berättande, improvisation och popup-teknik.  

Teater Trassels hemsidaPomperipossa - en riktig gammal tossa!

Musikalisk och interaktiv berättarteater för barn med vuxna vänner. 

Måndagen den 21 mars, 2016 

"Det var en gång för många, många tusen år sen en förfärligt gammal trollpacka som hette Pomperipossa. Det är icke precis något vackert namn, men ändå är det bra mycket vackrare, än vad hon själv var." 

Så börjar sagan om prinsessan Fifi och Prins Pipi som vandrar ute i skogen och hamnar vid Pomperipossas hus. Den trollgalna häxan förvandlar de två barnen till hedersgästerna på hennes stundande gåsamiddag. Just det, hon tänker äta upp dem!

Med rim och ramsor och glimten i ögat kastar vi oss över, och trasslar in oss i den klassiska sagan om Pomperipossa med den långa näsan, och med lite hjälp av publiken och småfåglarna i skogen lyckas vi för det mesta att lura häxan och nysta oss fram till ett lyckligt slut. 

Medverkande
LinaMaria Bengtsson och Jerry Segerberg