Hoppa till huvudinnehåll

Lysande - en cirkusföreställning

I två mäns delade samvaro uppstår en plötslig rubbning i vardagen. En evolution i udda beteenden tar form i brist på förmåga att förändra situationen. En enkel levnad blir komplex och kreativa lösningar nödvändiga. För vad gör man när ljuset dör ut?

Lysande är en nyskapande cirkusföreställning med fokus på jonglering och manipulation av lysande objekt. Föreställningen var uppsatt av Nollbollkontroll i syfte att locka studenter till naturvetenskapliga och tekniska utbildningar vid Lunds universitet.

Nollbollkoll bestod av dalmasarna Hjalmar Risinger och Gustaf Rosell som jonglerat och uppträtt tillsammans sedan 1999. De två träffades i tidig ålder genom fiolläger som för deras del kom att bli lika mycket jongleringsläger.

Gustaf är frilansande cirkusartist och har de senaste sju åren studerat cirkus i bland annat Köpenhamn, Kiev och Toulouse där han avslutade sin utbildning 2011 på skolan Le Lido.

Hjalmar studerar kemiteknik vid Lunds tekniska högskola och fyller sin fritid med att spela violin i Akademiska kapellet och slipa på sina färdigheter i jonglering och liknande.