1 januari 2022

Skånska åttondeklassare får möjlighet till en upplevelse utöver det vanliga när Sparbanken Skåne i samarbete med sina ägarstiftelser bjuder in till en vetenskapsdag på Vattenhallen Science Center i Lund.

1 januari 2022

Enlightening Imagination är en nationell och internationell tävling för att uppmuntra elever att lösa problem och omsätta sina idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av 4DFrame, ett pedagogiskt läromedel, utvecklat i Sydkorea.

1 januari 2022

ExperimentExpressen är den del av Vattenhallens utåtriktade verksamhet, där vi åker ut med våra aktiviteter för att inspirera och experimentera.

1 januari 2022

Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 370 städer i 27 länder runt om i Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara.

1 januari 2022

Kulturnatten i Lund är en unik kulturmanifestation som äger rum den tredje lördagen i september varje år.

1 januari 2022

Lunds universitet och Vattenhallen Science Center erbjuder i samarbete med Skånes kommuner, en fortbildningsdag för grundskole- och gymnasielärare. Fortbildningen är knuten till aktuell forskning, som presenteras av forskare vid Lunds universitet, och till mål i läroplanen.

1 januari 2022

Under en dag i Lund kan ni få se tre naturvetenskapliga shower. Arrangemanget är öppet för elever i årskurs 6-9.

1 januari 2022

Nyfiken på livsmedelsbranschen. För åttondeklassare i Skåne - på Vattenhallen får du chansen att ta reda på mer om hur jobb och kunskaper hänger ihop med hur vi lever, äter och skapar en hållbar miljö.

1 januari 2022

CoderDojo är en global och ideell rörelse av klubbar för barn och ungdomar som vill lära sig att programmera.

1 januari 2022

Spänningssökarna är en årlig tävling för elever i årskurs 9 i Lund, Eslöv, Hörby, Lomma och Klippan som arrangeras av Kraftringen.