Sommarskola workshop

Du som är 14-19 år har möjlighet att delta i Sommarskolans workshop under V31.
 

Vi har nu ställt samman listor över antagna till sommarskolans workshop och öppnar upp ansökan till kvarvarande platser! 
 


Workshop 2022 - 14-19 år

Robotprogrammering, V31 - förmiddagen

Människans behov och intresse för att konstruera robotar blir allt större, bland annat då det finns tillgång till allt mer väl utvecklad teknik och då förändringshastigheten i samhället blir allt mer intensiv. Nya behov skapas snabbt och kraven på anpassning ökar.  

Under veckan styr och programmerar vi robotar tillsammans och du lär dig att koda. Vi använder programmeringsmiljön Kojo, mikrostyrenheten Arduino till att även styra en Redbot samt lär oss hantera Micro:bit. Vi undersöker Mechatronics, som integreras i konstruktionsmaterialet 4D Frame, som kan styras med din smartphone. Under veckan testar vi även Edison robot samt Makey Makey, som kan styra datorn med bland annat frukt, deg eller vatten.

Vi kommer att utmana dig till att vilja lära dig mer om programmering. I slutet av veckan genomför vi olika former av uppdrag och tävlingar. 


Vattenhallen - ansökan Sommarskola workshop

För ungdomar som har gått årskurs 7- gymnasiets år 3.

*obligatoriska fält

Obs! när alla obligatoriska fält är ifyllda så kommer du till en sida som bekräftar att mejlet har gått iväg!

När du fyller i nedanstående e-mejlformulär samtycker du till vår policy för Hantering av personuppgifter vid Lunds universitet. (ny flik)

Praktisk Information

Workshopen genomförs som halvdagsläger, kl 9-12.

Ålder: 14-19 år 
Ungdomar som har gått årskurs 7- gymnasiets år 3.

Pris: 1100 kr/vecka
I priset ingår frukt och diplom. 
Vi tar emot max 15 deltagare/workshop - så anmäl dig i god tid!

Har du frågor så mejla oss gärna
tekniksommarskola@vattenhallen.lu.se 
  


Samtycke för fotografering

Blanketter: 

I universitetets uppdrag ingår det att upplysa allmänheten och informera om vår verksamhet. Under Tekniksommarskolan fotograferas aktiviteterna varje dag, vi vill därför informera er om och be er att skriva under en blankett om samtycke för fotografering/filmning/inspelning för Lunds universitets räkning. Du skriver på en överenskommelse där du samtycker/ej samtycker, till att Lunds universitet har rätt att använda bilder/inspelningar av dig/ditt barn för att informera om Lunds universitets verksamhet. Vi respekterar alltid er önskan!

Ni kan också ladda ner blanketten på denna sidan, skriva under den och ta med den första dagen!
 

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2022-03-21