Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen på sommarworkshop

Häng med på en sommarworkshop med tema matematik, programmering & robotar!

När: vecka 31 och vecka 32 
Tid: Förmiddag 9-12 

Människans behov och intresse för att konstruera robotar blir allt större, bland annat då det finns tillgång till allt mer väl utvecklad teknik och då förändringshastigheten i samhället blir allt mer intensiv. Nya behov skapas snabbt och kraven på anpassning ökar.  

Under veckan styr och programmerar vi robotar tillsammans och du lär dig att koda. Vi använder programmeringsmiljön Kojo, lär oss hantera Micro:bit och testar att styra Redbots med mikrostyrenheten Arduino. Vi undersöker Mechatronics, som integreras i konstruktionsmaterialet 4D Frame och kan styras med din smartphone. Under veckan tar vi del av utställningen om Artificiell Intelligens, testar Edison robotar samt Makey Makey, som på olika sätt kan styra en dator.

Vi kommer att utmana dig till att vilja lära dig mer om programmering genom olika former av uppdrag och tävlingar. Tillsammans funderar vi ut kluriga idéer och lösningar på hur vardagen kan förändras och förbättras för människan med hjälp av robotteknik och Artificiell Intelligens. 

Hoppas vi ses! 

 


Vattenhallen - ansökan Sommarworkshop

Sommarworkshop (14-19 år)

*obligatoriska fält

Obs! när alla obligatoriska fält är ifyllda så kommer du till en sida som bekräftar att mejlet har gått iväg!

När du skickar e-post till Lunds universitet behandlar vi dina personuppgifter i enlighet med gällande lagstiftning. Mer om hur dina personuppgifter behandlas hittar du på Lunds universitets webbplats. (ny flik)

Snabba fakta

För: Ungdomar 14-19 år
När: v 31 eller v 32
Tid: kl. 9-12 eller 13-16

Pris: 1100 kr  
I priset ingår frukt och diplom.  
Syskonrabatt: 100kr per ungdom/barn (gäller även anmälda syskon till Tekniksommarskolan)

Anmälan stänger: 30 april 
Se hur platserna fördelas under "Om ansökan" längre ner.

Anmäl dig här

Tekniksommarskola!

Är du mellan 7 och 13 år?

Kolla istället in vår Tekniksommarskola!

Läs mer här. 

Om ansökan

Vi prioriterar dig som inte deltagit på våra Sommarworkshops tidigare och tillämpar först till kvarn. Övriga platser lottas ut, (syskon delar lott).

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2023-04-01