Vattenhallen på Campus Helsingborg

Vattenhallen är ett science center vid Lunds universitet som bedriver rekryteringsaktiviteter och utåtriktad verksamhet, i samarbete med forskare och näringsliv. Vi vill uppmuntra skolor att ge sina elever möjlighet att på ett lustfyllt sätt bekanta sig med teknik och naturvetenskap och samtidigt inspireras och motiveras till att på sikt söka sig till högre utbildning.

Intresset från Skånes skolor för att besöka Vattenhallen är stort och för att kunna nå fler skolklasser har vi nu startat verksamhet på Campus Helsingborg. Här erbjuder vi ett urval av aktiviteter från Vattenhallen i Lund som vi vet kommer att kunna inspirera och roa elever i Helsingborg med omnejd. I dagsläget erbjuder vi två olika slags besök:

Vi kommer till Er!

Med ExperimentExpressen kommer vi till er med våra aktiviteter. Här erbjuder vi olika paket beroende på deltagarnas ålder och era önskemål. ExperimentExpressen kommer gärna ut en heldag och kan då ta emot en skolklass på förmiddagen samt en skolklass på eftermiddagen. 

Ett heldagsbesök kostar 3000 kronor.

Besök på Campus Helsingborg

Vi kan också erbjuda besök till Campus Helsingborg där ni får programmera och experimentera på följande teman: 

  • Grön programmering (rekommenderad ålder 8-16 år)
    På ett lekfullt och lustfyllt sätt testar vi olika typer av programmering med fokus på hållbarhet och de globala målen för att öka elevernas förståelse för programmering och dess möjligheter.
  • En värld i förändring (rekommenderad ålder 10-16 år)
    Genom problemlösning och samarbete tar vi reda på mer om jordens tillstånd, klimatet och vad som egentligen menas med de globala målen.

Ett besök innebär två timmars aktiviteter inom valt tema. Studentguider från Vattenhallen handleder aktiviteterna. Vi kan ta emot ca 30 elever i taget i våra lokaler på campus. Under vårterminen är de första 10 besöken gratis, först till kvarn! Därefter kostar de 70 kr/elev, minst 840 kr.

Våra lokaler kan ta emot besök 20/1, 1/2, 9/2, 15/2, 3/3, 8/3, 23/3, 29/3, 6/4, 27/4, 5/5, 10/5, och 25/5. Bokning kan även ske utanför dessa datum, hör av er med vilka datum ni önskar så kan vi förhoppningsvis boka in er.

Mejla: ida.rasmark@vattenhallen.lu.se för mer information och bokning.

En tvärvetenskaplig mötesplats

När Vattenhallens verksamhet växer på Campus Helsingborg ser vi gärna att det blir en mötesplats för tvärvetenskapliga aktiviteter och diskussioner med näringsliv, skola och akademi. Genom aktivt arbete för breddad rekrytering och uppsökande verksamhet kan attraktionskraften till utbildningsprogrammen och kännedom om forskningsområdena öka.  

Tveka därför inte att ta kontakt med oss för att diskutera möjliga teman och upplägg.
 

Sidansvarig: Vattenhallen Science Center | 2021-08-10