Pågående projekt


En dag på Vattenhallen 

Skånska åttondeklassare får möjlighet till en upplevelse utöver det vanliga när Sparbanken Skåne i samarbete med sina ägarstiftelser bjuder in till en vetenskapsdag på Vattenhallen Science Center. Erbjudandet är kostnadsfritt och riktar sig till elever i Eslöv, Hässleholm, Hörby, Höör, Kristianstad, Kävlinge, Lund, Osby, Simrishamn, Sjöbo, Staffanstorp, Svalöv, Tomelilla, Ystad och Östra Göinge. Ansökan om att delta görs på Sparbanken Skånes hemsida (klicka på logga eller rubriken.) 

Sparbanksstiftelser i Skåne samverkar i flera projekt med Vattenhallen Science Center


ExperimentExpressen - skolprojekt

Projektet ExperimentExpressen - skolprojektSparbanksstiftelsen Skåne, Stiftelsen Gripen och Region Skåne stödjer besök i skolor runt om i Skåne, för ett besök på sin skolan.


ForskarFredag - Den sista fredagen-lördagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. Vetenskap & Allmänhet, VA Utställningen Unga Forskare - tävla med ditt gymnasieprojekt om att ställa ut och tävla om stipendieresor mm. 
Spänningssökarna- Tävling om hållbar energi 
  


Enlightening Imagination - tävling 
  


CoderDojo i Lund (ny flik) ingår i ett globalt nätverk där ungdomar och deras föräldrar kan inspireras att lära sig att skapa teknik.    • Gnistan - en tävling om framtidens energiutmaningar. Gnistan var ett samarbetsprojekt mellan Svenska Science Centers, Förbundet Unga Forskare och Vattenfall med syftet är att väcka intresset för naturvetenskap och teknik och att ge möjlighet för ungdomar att engagera sig i samhällsutvecklingen.
  • Kemins Dag är ett årligt återkommande arrangemang med mål att väcka och sprida intresse för kemi hos unga. Varje år är det ett nytt tema. Kemins dag bedrivs av IKEM (Innovations- och kemiindustrierna i Sverige), Kemilärarnas Resurscentrum, Nationalkommittén för kemi och Svenska Kemisamfundet.
  • Naturskolan i Lund - lärarfortbildningar.
  • Patwic - programmeringskurser.
  • Rays for Excellence
  • Sveriges Ingenjörer - Teknikkollo i Vattenhallen.
  • Sydvatten - projekt om vatten och hållbarhet inom ramen för FNs Världsvattendag och Sydvattens projekt Drick kranvatten. 
  • Skapande skola med Teater Sagohuset i Lund.  


Sidansvarig: web@vattenhallen.lu.se | 2021-08-25