Hoppa till huvudinnehåll

Mat, omvärlden och möjligheterna med livsmedel i framtiden

Nyfiken på livsmedelsbranschen. För åttondeklassare i Skåne - på Vattenhallen fick skolklasser, 4-7 oktober, 2022. en möjlighet att ta reda på mer om hur jobb och kunskaper hänger ihop med hur vi lever, äter och skapar en hållbar miljö.

– Publicerad den 1 januari 2022

Arbetsmarknadskunskap tillsammans med Vattenhallen Science Center
Nyfiken på livsmedelsbranschen, för åttondeklassare i Skåne.

Med hjälp av innovation och teknik så omskapar vi vad och hur vi äter. I framtiden kanske vi odlar all vår gurka under marken, äter sallad på tång och alger från havet och grillar 3D-printat kött. 

Inom livsmedelsbranscherna finns en mängd olika yrken med väldigt goda chanser till jobb. Yrken som passar olika intressen och drivkrafter. 

Under 120 minuter på Vattenhallen fick skolklasser en större förståelse för mat, omvärld och möjligheterna med livsmedel i framtiden, genom inspirerande föreläsning och dialog varvat med praktiska experiment och aktiviteter. För- och efterarbetesmaterial skickades ut till klasserna. 

Läs mer om aktiviteterna på denna sida Arbetsmarknadskunskap tillsammans med Vattenhallen Science Center