Mat, omvärlden och möjligheterna med livsmedel i framtiden

Nyfiken på livsmedelsbranschen. För åttondeklassare i Skåne - på Vattenhallen får du chansen att ta reda på mer om hur jobb och kunskaper hänger ihop med hur vi lever, äter och skapar en hållbar miljö.

– Publicerad den 1 januari 2022

Nyfiken på livsmedelsbranschen, för åttondeklassare i Skåne hösten 2022

Med hjälp av innovation och teknik så omskapar vi vad och hur vi äter. I framtiden kanske vi odlar all vår gurka under marken, äter sallad på tång och alger från havet och grillar 3D-printat kött. 

Inom livsmedelsbranscherna finns en mängd olika yrken med väldigt goda chanser till jobb. Yrken som passar olika intressen och drivkrafter. 

Under 120 minuter på Vattenhallen kommer ni att få en större förståelse för mat, omvärld och möjligheterna med livsmedel i framtiden, genom inspirerande föreläsning och dialog varvat med praktiska experiment och aktiviteter. För- och efterarbetesmaterial skickas ut efter bekräftad anmälan. 

Inbjudan och program 4-7 oktober, 2022 (pdf 190 kB, ny flik)  

Läs mer om aktiviteterna och anmäl intresse på denna sida Arbetsmarknadskunskap tillsammans med Vattenhallen Science Center