ForskarFredag

Den sista fredagen i september är utlyst som European Researchers’ Night av EU-kommissionen. I över 370 städer i 27 länder runt om i Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter där allmänheten träffar forskare och upptäcker hur spännande och vardagsnära forskning kan vara.

– Publicerad den 1 januari 2022

ForskarFredag i Vattenhallen

Idén bakom ForskarFredag är att skapa mötesplatser där forskare och allmänheten kan träffas och föra dialog om forskning. Dels för att forskare ska få möjlighet visa upp sin forskning och visa hur det är att jobba som forskare, dels för att en nyfiken allmänhet ska få möjlighet att lära sig mer och få upp ögonen för högre utbildning och vetenskap.  

Genom åren har det arrangerats experiment, workshops, prova-på-aktiviteter, vetenskapsshower, tävlingar, samtal, utställningar, science cafés och mycket mer. 

Under ForskarFredag i Lund 2021 gick det bland annat att se forskare tävla i Science Slams, upptäcka en annan planet i vetenskapsspelet Expedition Mundus eller låna en forskare till klassrummet. ForskarFredag i Lund är tillbaka den 30 september 2022. 

Mer information och inbjudan till ForskarFredag i Vattenhallen